חשבון עובר ושב (עו"ש)
חשבון עובר ושב (חשבון עו"ש) הוא החשבון שבאמצעותו אנו מנהלים את רוב הפעילות הפיננסית השוטפת שלנו. למעשה הציבור בישראל, רובו ככולו, נזקק לחשבון זה לצורך הניהול היום יומי של פעולותיו הכספיות.
חיוניותו של חשבון זה באה לידי ביטוי בחוק המטיל חובה על תאגיד בנקאי לתת את השירות של "פתיחת חשבון עובר ושב במטבע ישראלי או במטבע חוץ", אלא אם הסירוב לפתיחת החשבון הוא סירוב סביר.
בכפתור "מידע כללי" תוכלו לקבל מידע על סוגי חשבונות, פתיחת חשבון וסגירתו, ניהול מסגרות אשראי ועוד.
עמלות
כל אחד יכול לדעת מהי עלותו של השירות הבנקאי, להשוות בין המחירים המוצעים על ידי הבנקים או גופים אחרים הנותנים את אותו השירות ובין מחירי השירותים האלטרנטיביים ולהחליט כיצד לפעול. כך למשל, תוכלו לבקש מהבנק בו מנוהל חשבונכם לקבל תנאים טובים יותר, או במקרה הצורך, אף לעבור לבנק אחר, בו משתלם יותר עבורכם לנהל את החשבון.
צרכנות נבונה בתחום הבנקאות, כבתחומים אחרים, תסייע לשיפור התנאים המוצעים ללקוחות.
להשוואת עמלות, למחשבונים, להשוואת עלויות או לטפסים לביצוע השוואה עצמאית–לחצו כאן
למחשבון "מסלולי עמלות" - לחצו כאן
כרטיסי חיוב
כרטיסי חיוב (או בשמם הנפוץ - כרטיסי אשראי) הם אחד מאמצעי התשלום הנפוצים והנוחים ביותר. ניתן לבצע באמצעותם מגוון עסקאות ופעולות, כמו משיכת מזומן, תשלום בבתי עסק, קבלת אשראי, עסקאות עתידיות, הוראות קבע, תשלומים באינטרנט או בטלפון, עסקאות בחו"ל ועוד. העסקה לרכישת המוצר או השירות יכולה להתבצע תוך מספר שניות מרגע העברת הכרטיס. לצד הקלות היחסית של התשלום באמצעות כרטיס חיוב, קיימים גם סיכונים הנלווים לשימוש בו, הן במישור הצרכני והן במישור הפלילי (גניבה ומרמה).
בכפתור "מידע כללי" תוכלו לקבל מידע חשוב על סוגי כרטיסי החיוב, על השימוש הנכון בהם ועל ההסדרים הצרכניים המגנים עליכם במקרה של גניבת הכרטיס, אובדנו, ביטולו ועוד.
הגבלת חשבונות ולקוחות
כדי לסייע לאזרחים להימנע מקבלת שיקים ללא כיסוי, מפרסם בנק ישראל באתר האינטרנט את מספרי החשבונות המוגבלים ואת מועד סיום ההגבלה, בציון פרטי הבנק והסניף שבו מתנהל החשבון. כמו כן, הוא מפרסם את פרטי הלקוחות המוגבלים בנסיבות מחמירות, עם מספרי תעודות הזהות שלהם ותאריכי סיום ההגבלה.
חינוך פיננסי
לוקחים אחריות על הכסף שלנו!
מתכננים תקציב ומתחילים לחסוך, למי מתאים לפתוח חשבון? איך בוחרים בנק? זקוקים לעצות לניהול חשבון בנק?
כל התשובות לכל השאלות מחכות לכם, הצעירים, כאן
כרטיס אשראי מתגלגל
הציעו לך מסגרת אשראי נוספת בכרטיס האשראי, עם אפשרות להחליט מה יהיה גובה התשלום החודשי?
רגע! לפני שאתה מסכים, שאל את עצמך: מהו המחיר שעליך לשלם בגין דחיית התשלומים, מתי תצטרך לשלם עבור הרכישות והעסקאות, כיצד נקבע התשלום החודשי ומה יהיה עליך לעשות לצורך כך מדי חודש. תשובות לשאלות אלה ועוד תמצא במדריך האשראי המתגלגל.
חוזים אחידים
חוזה אחיד הוא חוזה שעיקר תנאיו נקבעים על ידי צד אחד. בדרך כלל מדובר בצד המספק את השירות או המוצר, והוא גם בעל הידע, המיומנות והניסיון בתחום. הצד האחר מתבקש לחתום על החוזה כלשונו, ויכולתו להתמקח או לשנות את סעיפי החוזה מועטה, אם בכלל. ככלל גופים גדולים משתמשים בחוזים אחידים כדי לייעל את פעילותם, וליצור בסיס חוזי אחיד לפעילותם מול לקוחות רבים. למרות היתרון הכלכלי שבפעילות המבוססת על חוזים אחידים (בעיקר הוזלת עלויות ללקוח), יש חשש כי בשל פער הכוחות והיכולת להכתיב את התנאים, החוזה האחיד ינוסח באופן המוטה לטובת הצד שערך אותו, ואף יכלול תנאים המקנים לו יתרון בלתי הוגן כלפי הלקוח.
לפיכך נקבע בחוק החוזים האחידים, ובתקנות שהוצאו על פיו, כי מספר גופים מסוימים, ובהם בנק ישראל, רשאים לפנות לבית הדין לחוזים אחידים בבקשה לביטול או שינוי של תנאים מקפחים בחוזים אלו.