20.08.2008
 
בנק ישראל מברך על החלטת בית הדין לעבודה שמביאה להשלמת הסכם שכר חדש בבנק ישראל
 
בנק ישראל מברך על החלטת בית הדין לעבודה בראשות כבוד השופט אייל אברהמי, המאפשרת לכל הצדדים הנוגעים להסכם השכר החדש ובהם משרד האוצר, בנק ישראל, ועד עובדי בנק ישראל וההסתדרות הכללית, להתחיל לפעול ליישומו. במסגרת הסכם השכר שנחתם בין הנהלת בנק ישראל לוועד העובדים וההסתדרות, באישור משרד האוצר בסוף דצמבר 2007, נקבעו, בין היתר, הוראות לגבי צמצום בהטבות לעובדים הקיימים (דור א') והפחתת שכר שוטף שבין 15% ל-40%, יחד עם צמצום הטבות, לעובדים חדשים (דור ב').
כזכור, במסגרת ההסכם החדש סוכם על דעת הצדדים כי מספר נושאים שלא סוכמו במו"מ יועברו להכרעת בית הדין לעבודה וכי הכרעת בית הדין בעניין זה תחייב את הצדדים ותהווה חלק מההסכם. עיקר הנושאים שעברו לבית הדין הם מועד תחילת השבת פדיונות הפרישה והפחתת תנאי הפרישה של העובדים הנוכחיים (דור א'), כולל אלה שכבר פרשו, ומספר נקודות מצומצם בנוגע לתנאי עבודתם של העובדים החדשים (דור ב').
בית הדין סיכם את הכרעתו במילים: "חשוב להעיר כי התרשמנו שעובדי הבנק עושים עבודה חשובה וחיונית והם עושים מלאכתם נאמנה. אין ספק שהסכסוך המתוקשר פגע בעובדים ובבנק, יש לקוות שכעת, לאחר שוך הסערה, יתנהלו הצדדים על מי מנוחות והעובדים יוכלו להמשיך בעבודתם המצוינת כבעבר. יש לקוות שהרצון הטוב ותום הלב שהוביל לכריתת ההסכם הקיבוצי המיוחד, ימשיכו כדי שיישומו יצליח".
להלן עיקרי ההכרעה של בית הדין לעבודה:
התקבלה עמדת בנק ישראל והממונה על השכר, לפיה מועד תחילת ההשבה יהא משנת 1998. כמו כן נתקבלה עמדת הבנק לפיה הסכומים לצורך תקרת פדיונות הפרישה יילקחו בחשבון מ-1.7.03.  
התקבלה עמדת בנק ישראל ונציגות העובדים, כי בדיקות השחיקה יחלו מ-1.1.06. העובדים ויתרו על בדיקת שחיקה למספר שנים קודם לתאריך זה.  
התקבלה עמדת הממונה על השכר במספר נקודות והעיקרית שבהן היא כי תנאים שונים של עובדים קיימים בפנסיה צוברת יהיו כמקובל בשרות המדינה.  
בנק ישראל מברך את הנהלת הבנק, ועד עובדי הבנק, ההסתדרות, משרד האוצר והעומד בראשו – שהיו שותפים מלאים למהלך שהוביל להסכם, ולראש הממשלה ולשכתו, שסייעו לקידום המשא ומתן ונתנו גיבוי מלא להסכם החדש.
בנק ישראל, כמוסד שלטוני חשוב במדינה, וכמי שרואה את עצמו מחויב לנורמות הציבוריות, ימלא כלשונה את הכרעת בית הדין לעבודה, וזאת כחלק מפעילותו הנמרצת בשלוש השנים האחרונות להנהגת מסגרת ראויה ושקופה בנושא השכר והניהול בבנק ישראל. זהו נדבך חשוב במאמצי הנהלת הבנק להפוך את בנק ישראל לבנק מרכזי מודרני ושקוף, בדומה לבנקים המרכזיים במדינות המפותחות, ונותן מענה לצרכים המקצועיים הגבוהים בבנק ישראל, לטובת כלכלת ישראל, המדינה ואזרחיה.
עתה, לאחר שהושג הסכם שכר חדש בעקבות סכסוך ארוך שנמשך שנים רבות, יוצא בנק ישראל לדרך חדשה שעיקרה יישום הסכם השכר החדש, והשלמת תהליך רה-הארגון בבנק. במקביל, יפעל הבנק, בשיתוף פעולה עם שר האוצר ומשרדו, ובגיבוי ראש הממשלה, להשלמת חקיקת חוק חדש לבנק ישראל. החוק החדש, המבוסס על הנורמות הגבוהות של בנקאות מרכזית מודרנית הנהוגות במדינות המפותחות, יהווה תשתית חשובה להמשך פעילותו של הבנק. במהלך מקיף זה, הנהלת בנק ישראל וצוות עובדיו, יוכלו להציג בנק מרכזי חדש למדינת ישראל שהציבור יהיה גאה בו.
 
​​