22.4.2007
 
המדד המשולב לחודש מארס 2007 עלה ב-0.6 אחוזים
 
 
המדד המשולב1 למצב המשק בחודש מארס עלה ב-0.6 אחוזים, דבר המעיד על המשך ההתרחבות המהירה של הפעילות הכלכלית2. עליית המדד החודש הושפעה מעלייות משמעותיות במדד הפדיון במסחר ושירותיים, ובמדד היצור התעשייתי וכן מעלייה במדדי יצוא ויבוא הסחורות שקוזזו חלקית בירידה במדד יצוא השירותיים. יודגש, כי המדדים בחודשים פברואר וינואר שונו בשל העדכונים כלפי מעלה שביצעה הלמ"ס בנתוני יצוא הסחורות לחודשיים אלו, וכן בשל העדכון כלפי מעלה בנתון של מדד יצוא שירותיים לחודש פברואר.
אשר להתפתחות רכיבי המדד: מדד הייצור התעשייתי עלה בפברואר בשיעור של 2.3 אחוז, לאחר ירידה של 2.8 אחוזים בינואר. מדד הפדיון של המסחר והשירותים עלה בפברואר בשיעור של 3.1 אחוזים, בהמשך לעליה של 2.3 בינואר. במדד יצוא הסחורות נרשמה עליה של 4.5 אחוזים במארס לאחר ירידה של 9.4 בפברואר. מדד יצוא השירותים ירד במארס בשיעור של 6 אחוזים, לאחר עליה של 1.8 בפברואר. מדד היבוא עלה במארס בשיעור של 2.5 אחוזים, לאחר ירידה של 1.1 אחוזים בפברואר.
 
עדכון שיעורי השינוי במדד המשולב (באחוזים)
נתון חדש נתון קודם  
0.7 0.5 ינואר
0.6 0.3 פברואר
 
בחישוב המדד המשולב מובאים בחשבון שינויים ברכיביו (מנוכי העונתיות) הן בחודש השוטף והן בחודשים אחדים בפיגור. 1
העלייה במדד משקפת עלייה של 0.4 אחוזים יחסית למגמת הצמיחה ארוכת הטווח. מגמה הצמיחה משקפת את התפתחותם של רכיבי המדד במשך 3.5 שנים. 2