28.09.2010
 
עדכון התחזית המאקרו-כלכלית לשנים 2010 ו-2011
 
התחזית המאקרו כלכלית לשנים 2010 ו-2011 עודכנה בעקבות הנתונים הכלכליים של הרביע השני בארץ ובעקבות עדכון תחזיות הצמיחה והסחר בעולם.
התחזית לשנת 2010. נתוני הצמיחה הגבוהים של התוצר והשימושים, וכן נתון האבטלה הנמוך של הרביע השני, הביאו לעדכון קל כלפי מעלה של התוצר השנתי ב-2010, לעדכון של השימושים והיבוא כלפי מעלה, ולעדכון משמעותי בשיעור האבטלה כלפי מטה. נתוני מאזן התשלומים למחצית הראשונה הביאו לעדכון כלפי מעלה בתחזית החשבון השוטף. התוצר המקומי הגולמי צפוי לצמוח בשנת 2010 בשיעור של 4.0 אחוזים ( לעומת 3.7 אחוזים בתחזית אפריל) , שיעור האבטלה, שירד ברביע השני בחדות, צפוי להסתכם ב-6.3 אחוזים בממוצע שנתי, והעודף בחשבון השוטף צפוי להסתכם ב-6.8 מיליארד דולר.
התחזית לשנת 2011. התוצר המקומי הגולמי צפוי לצמוח בשיעור של 3.8 אחוזים, מעט נמוך מזה בתחזית הקודמת (4.0 אחוזים בחודש אפריל). הצמיחה המהירה מהצפוי של המשק במהלך 2010 ושיעור האבטלה הנמוך ברביע השני של השנה (6.2 אחוזים) מצביעים על המשך הצמצום של "פער התוצר" שנוצר במהלך המשבר העולמי. קצב הצמיחה במהלך 2011 צפוי להיות נמוך יותר גם בשל ירידה בקצב גידולו של היצוא, שצפוי לגדול בשיעור של-5.8 אחוזים, נמוך מקצב גידולו הצפוי של הסחר העולמי - כ-7 אחוזים. הירידה בשיעור הצמיחה הצפוי של כלכלת ארה"ב, אליה היצוא הישראלי חשוף במיוחד תתרום לכך. האטה צפויה גם בקצב הגידול של הצריכה הפרטית, שרמתה יחסית לתוצר גבוהה מאד, גם כתוצאה מהתאמה של מלאי המוצרים בני-הקיימא.
 


 
שיעורי הצמיחה של התוצר המקומי הגולמי הרבעוני במהלך 2011 צפויים לרדת לשיעור של 3.6 אחוזים, לעומת קצב ממוצע של 4.2 אחוזים במהלך ארבעת הרביעים האחרונים.