· ברביע השני נרשמה ירידה ביתרת החוב של המגזר העסקי בכ-17 מיליארד ש"ח (1.7%-). הירידה נבעה ממרבית המלווים ועיקרה בהלוואות מתושבי חוץ ובהלוואות מהבנקים;
· המרווח בין תשואת האג"ח הקונצרניות הכלולות במדד תל בונד 60, לבין תשואת האג"ח הממשלתיות הצמודות הצטמצם לכ-1.7 נק' האחוז, זאת לאחר ההתרחבות המשמעותית שנרשמה ברביע הקודם, בעיקר בחודש מרץ, על רקע משבר הקורונה;
· יתרת החוב לדיור של משקי הבית המשיכה לגדול ברביע זה בכ-7 מיליארדים (1.7%);
· ביתרת החוב לא לדיור נרשמה ירידה בהיקף של כ-4 מיליארדים (1.9%-) ובכך נמשכה הירידה בשיעור השינוי השנתי של יתרה זו ולראשונה מזה שנים נרשם שיעור שינוי שלילי.
א. החוב של המגזר העסקי הלא-פיננסי[1]
· מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה נמסר, כי ברביע השני של שנת 2020 קטנה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-17 מיליארדי ש"ח (1.7%-) הן בחוב הבנקאי והן בחוב החוץ-בנקאי, לרמה של כ-952 מיליארדים. הירידה ביתרת החוב החוץ-בנקאי משקפת המשך לירידה בקצב הגידול השנתי של יתרה זו שהחלה ברביע הקודם. (איור 2).
· הירידה ביתרת החוב של המגזר העסקי ברביע זה נבעה מפירעונות נטו של הלוואות בנקאיות והלוואות מתושבי חוץ, וכן מייסוף של כ-2.8% בשער החליפין של השקל מול הדולר שהקטין את השווי של החוב הנקוב במט"ח והצמוד לו. השפעות אלו קוזזו בחלקן כתוצאה מגיוסי חוב נטו באפיק האג"ח סחירות בישראל. (איור 1).
· ברביע השני של השנה הנפיק המגזר העסקי אג"ח בשווי של כ-11.7 מיליארדי ש"ח, גבוה מממוצע הגיוסים של ארבעת הרביעים הקודמים (כ-10.9 מיליארדים בממוצע לרביע). כ-55% מהגיוסים ברביע זה היו של חברות מענף הנדל"ן והבינוי.
בחודשים יולי-אוגוסט 2020 הנפיק המגזר העסקי אג"ח בשווי של כ-3.3 וכ-3.8 מיליארדי ש"ח, בהתאמה. (איור 3).
· ברביע השני של השנה המרווח[2] בין תשואת האג"ח הקונצרניות הכלולות במדד תל בונד 60, לבין תשואת האג"ח הממשלתיות הצמודות הצטמצם בכ-0.5 נק' האחוז, לכ-1.7 נק' האחוז, זאת לאחר ההתרחבות המשמעותית שנרשמה ברביע הקודם, בעיקר בחודש מרץ, על רקע משבר הקורונה. בחודשים יולי-אוגוסט 2020 מרווח זה המשיך להצטמצם עד לרמה של כ-1.3 נק' האחוז. (איור 4).
[1] חברות עסקיות ישראליות, ללא בנקים, חברות כרטיסי אשראי וחברות ביטוח.
[2] השינוי במרווח בין רביע לרביע מחושב כהפרש בין המרווח הממוצע בחודש האחרון של הרביע הנסקר לבין המרווח הממוצע בחודש האחרון של הרביע הקודם.
 להודעה במלואה כולל גרפים
להודעה במלואה כולל גרפים לגרפים
לגרפים