פנינה קרן תמונה למנהלת חטיבת משאבי אנוש ומינהל של בנק ישראל. כך הודיע היום נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר. קרן, שמכהנת כיום כסמנכ"ל משאבי אנוש של אוניברסיטת בן גוריון, תכנס לתפקידה במארס 2012.
ביולי 2011 מינה הנגיד ועדת איתור לאיוש התפקיד, זאת בעקבות בקשתו של רפי לנקרי, מנהל משאבי אנוש ומינהל של הבנק דאז, לסיים את תפקידו. חברי הוועדה היו מנכ"ל בנק ישראל מר חזי כאלו, שעמד בראשה, המפקח על הבנקים מר דוד זקן וגב' ורונית בן בסט, שבאותה עת שימשה כסמנכ"ל משאבי אנוש של סלקום וכיום היא סמנכ"ל משאבי אנוש בצ'ק פוינט. הוועדה ראיינה עשרות מועמדים.
פנינה קרן שימשה ב-35 שנים האחרונות במגוון תפקידי מינהל ומשאבי אנוש באוניברסיטת בן גוריון, כאשר משנת 2008 שימשה כסמנכ"ל משאבי אנוש של האוניברסיטה. במסגרת תפקידה ניהלה צוות של 45 איש לניהול יחסי העבודה בארגון, המונה כ-6,000 עובדים, היתה אחראית ליישום הסכמי שכר ארציים ומקומיים, הובילה תהליכים חוצי ארגון בתחום השירות, פיתוח מנהלים וכיו"ב, והיתה שותפה לקביעת האסטרטגיה הארגונית בתחום משאבי אנוש. כמו כן, לקרן תואר שני בחינוך ומדעי-ההתנהגות ובנוסף, הסמכה כיועצת ארגונית.
לדברי נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, "פנינה מביאה עמה ניסיון רב בניהול תחום משאבי האנוש בארגון גדול, מגוון ומורכב עם היכרות מעמיקה בתחום יחסי עבודה על כל היבטיו. אין לי ספק שפנינה תתרום תרומה משמעותית לבנק ישראל ולעובדיו."