(הודעה משותפת למשרד ראש הממשלה ולבנק ישראל)
נגיד בנק ישראל, פרופ' יעקב פרנקל, הודיע לראש הממשלה, מר אהוד ברק, על החלטתו לפרוש מתפקידו כנגיד בנק ישראל ב- 2 בינואר 2000. הנגיד, שזו השנה התשיעית לכהונתו, מונה לתפקידו לראשונה בחודש אוגוסט 1991, ומונה לתקופת כהונה שנייה באוגוסט 1996.
במכתב ששלח הנגיד לראש הממשלה עוד לפני מספר חודשים, ציין פרופ' פרנקל, כי יעדי המדיניות, כפי שראה אותם בעת כניסתו לתפקיד, הושגו במלואם: האינפלציה הורדה לשיעור הנמוך ביותר מזה שנות דור ורמתה כיום קרובה מאד לזו השוררת במדינות המפותחות; שוק מטבע חוץ עבר ליברליזציה מוצלחת ביותר ומשטר שער החליפין הוגמש; שוקי הכספים וההון בישראל עברו תמורות חשובות והפכו לחלק אינטגרלי מהשווקים העולמיים; מערכת הבנקאות הישראלית מודרנית וחסינה והמשק הישראלי הפך ליעד מועדף למשקיעים זרים. כמכלול, במשך תקופה זו של קליטת עלייה, השתלבה כלכלת ישראל באופן מוצלח ביותר בכלכלה העולמית, כראוי בעידן הגלובליזציה. עתה, המשק הישראלי ערוך לחידוש צמיחה מתמשכת, כפי שמעידים הנתונים הכלכליים המתפרסמים לאחרונה.
הנגיד ציין בפני ראש הממשלה, כי ההחלטה לסיים את תפקידו הציבורי ולהמשיך בפעילויות אחרות גמלה בליבו לפני זמן רב, אולם עקב הקדמת הבחירות החליט להמתין ולדחות את ביצוע תוכניותיו האישיות עד שתוסר עננת אי הוודאות הפוליטית וזאת, מתוך דאגה ואחריות ליציבות השווקים הפיננסיים.
כמו כן ציין הנגיד, כי הוא זכה במשך שנות כהונתו כנגיד בנק ישראל לשרת את מדינת ישראל לאורך תקופה בה חלו שינויים דרמטיים הכוללים את קליטת העלייה, תהליך השלום והשתלבותו של המשק הישראלי בכלכלה העולמית. הנגיד הוסיף כי נפל בחלקו לעבוד במחיצתם של חמישה ראשי ממשלה והוא חב תודה עמוקה על ההזדמנות שניתנה לו לתרום את תרומתו הצנועה להשגת יעדי המשק. הנגיד ציין, כי הוא מאחל לראש הממשלה ולממשלה הצלחה רבה בהמשך הדרך וביישום מלא של מדיניותה הכלכלית עליה הוחלט, וזאת לטובת כלל ישראל."
ראש הממשלה הביע הערכה והוקרה רבה לתרומתו של הנגיד להורדת האינפלציה, להשגת יציבות כלכלית, לשיפור מעמדו הפיננסי של המשק הישראלי ולקידום השתלבותו המוצלחת בכלכלה העולמית. הוא ציין את עקביותו ונחישותו המקצועית של הנגיד במאבקו להשגת יעדי המשק הישראלי, ובראשם השגת התנאים לצמיחה מתמשכת.
ראש הממשלה קבע, כי מדיניותו של הנגיד לאורך שנות כהונתו ביססה את מעמד בנק ישראל וסללה את הדרך, בה יש להמשיך, להתמודדות מוצלחת של המשק הישראלי עם אתגרי המאה ה- 21.
ראש הממשלה ציין בחיוב את שיתוף הפעולה שנוצר במשולש: ראש הממשלה, נגיד, שר האוצר, במהלך חודשי כהונת ממשלתו ובדיון על יעדי התקציב והאינפלציה לשנים הבאות.
ראש הממשלה הוסיף, כי יפעל למינויו של הנגיד הבא לבנק ישראל בהקדם.